VITO architectuurvisie Balmatt terrein

bliq_maxwan_vito_gebouw

In opdracht van Maxwan architects & urbanists werkte Olivier als projectleider aan de architectuurvisie voor het Balmatt/Electrabel terrein in Mol.

bliq_maxwan_vito_plan

VITO, het Vlaams instituut voor Technologisch Onderzoek benaderde Maxwan voor een architectuurvisie om het sterk vervuilde brownfield te transformeren tot een hoogwaardig kennisinstituut met werkplekken en laboratoria.

bliq_maxwan_vito_main

De visie combineert een masterplan van gebied en gebouw. Om de Balmatt- en electrabelsite gefaseerd te kunnen ontwikkelen is een visie ontwikkeld die uitgaat van de kwaliteit van het bestaande landschap en zorgvuldig omgaat met het aanwezige industrieel erfgoed.

De architectuurvisie op het nieuwe hoofdkantoor omvat een analyse van werkplekken en laboratoria. Vanuit deze parameters zijn modules ontwikkeld waarmee diverse configuraties van het gebouw en de impact op het landschap konden worden uitgetest. Vanuit het voorkeursmodel is de beeldkwaliteit van de architectuur en het omliggende landschap bepaald.

bliq_maxwan_vito_binnentuin