Paviljoen voor Smart Government in Azerbeidzjan

In opdracht van team Maxwan/Public Domain Architecten/Exitec werkte Olivier aan een conceptvisie voor modulaire overheidspaviljoens waar diverse loketdiensten met de laatste smart technology worden samengebracht.

Het basisprincipe is een moduleerbaar volume volgens het box-in-box principe. Dit dient als buffer tussen extreme klimatologische omstandigheden en de binnenruimte.

Er werd onderzoek gedaan hoe diverse energie- en waterhuishoudingsystemen konden worden geïntegreerd in het gebouw en de aanliggende openbare ruimte.

Moeilijkheid met technologie en smart energy is dat het goed bedacht en getekend kan zijn, maar eenmaal doorberekend nauwelijks beter scoort dan reguliere systemen.

Tweede uitdaging was om de lokale identiteit, die sterk verschilt per regio, te laten terugkomen in het gebouw. Zodat het toch een herkenbaar lokaal gevoel geeft in een nationaal overheidsinstituut.

In samenwerking met Hiroki Matsuura, Pieter Figdor, Aleksandar Hrib, Veronika Kommova en Niels Baljet.

www.maxwan.com / www.publicdomainarchitecten.nl

bliq_maxwan_pda_asan_paviljoen bliq_maxwan_pda_asan_site

bliq_maxwan_pda_asan_gevel

bliq_maxwan_pda_asan_lokaal