Renovatie van een victoriaanse villa in Breda


De huidige bewoners van deze villa in vakwerkbouw uit het begin van de 20e eeuw wilden hun woning aanpassen aan het comfort van deze tijd. Het ontwerp voorzag een herindeling van de badkamer, het plaatsen van een sauna en een uitpandige terraskamer op de begane grond. Door de bijzondere status als stadsmonument is het aanpassen van de gevel gebonden aan strenge vormeisen. Een ontwerpvoorstel werd gemaakt, dat aansloot bij het bijzondere karakter van de woning en tegelijkertijd voorzag in een praktische en aantrekkelijke ruimte voor welness en extra berging. Het resulaat was een voorstel voor een inpandige verbouwing en het ontwerp voor een tuinkamer met veel licht en glas waarbij de kroonlijst aansloot bij de kenmerkende detaillering van de villa.

projectteam
Olivier Vet architect, Roosendaal