Makeover van een jaren 30 woning

De eigenaar wilde een overzicht van de mogelijkheden om het huidige pand meer ruimte en ruimtelijke kwaliteit te geven. De pijnpunten zijn dat de verdieping slechts de helft van de begane grond beslaat en de andere helft een niet gebruikt dakterras is. Op de begane grond zijn de keuken en de aanbouw aan vernieuwing toe. Daarbij is de huidige entree zodanig klein dat je het gevoel hebt direct met de deur in huis te vallen.

De ontwerp oplossing voorziet drie ingrepen om deze punten te verbeteren: Het huidige dakterras wordt bij de verdieping getrokken. Met de winst van de bijkomende oppervlakte zou een extra slaapkamer kunnen worden gecreëerd. De uitbouw wordt volledig vernieuwd. Minder diep, maar over de volledige breedte getrokken waarbij om de bestaande badkamer – die nog prima is – heengebouwd wordt. Daarnaast wordt er een wand in de woonkamer voorzien die een volledige entree creëert en de huidige trap uit het zicht houdt. De onbenutte ruimtes onder de trap worden hierbij ingezet als bergruimte en garderobe. De aanbouw heeft in het ontwerp een open keuken en zicht op de tuin. De tuin was altijd een restruimte maar door de ingreep wordt ook dit een wezenlijk onderdeel van de woonkwaliteit.