Langevelboerderij Galder

Renovatie van een vervallen boerderij ruïne tot een karaktervolle woonboerderij met behoud van oude houten dakconstructie en kenmerkende elementen en een grondige renovatie van het voorhuis naar een comfortabel en hedendaags wooncomfort.

Naast een constructiueve en bouwkundige opwaardering wordt de volledige indeling herzien met een grote open loftachtige woonruimte en woonkeuken, een gelijkvloerse slaapkamer met badkamer, ondergrondse welnessruimte en inloopkast. De oosprokelijke kleine woonkamer met haard wordt ingezet als bibliotheek waarbij de originele stenen en bouwkundige detaillering nog in het zicht worden gelaten.

Onder het volledige nieuwe dak worden 3 meegroei kinderkamers en een bijkomende badkamer voorzien. De grote open mezzanine tussen de balken zorgt voor een open relatie tussen de slaapvertrekken en de woonkamer.

Om te voorzien in tijdelijke huisvesting wordt er in de naastgelegen werkplaats een winterhuis gebouwd. Hoewel compact en spartaans van opzet, is dit winterhuis een bijzonder warm en gezellig onderkomen met ingebouwde bedstee en een slaapzolder voor 3 kinderen. Het winterhuis stelt de bewoners in staat om hun eigen verbouwing gefaseerd en doordacht uit te voeren en pas bij complete afwerking van de woonboerderij te verhuizen. Later kan dit winterhuis worden ingezet als bed & breakfast of als gastenverblijf.

Projectteam:
Olivier Vet architect , Roosendaal
Brooijmans Advies B.V , Roosendaal
JV Bouw B.V. , Breda