Uitbreiding van een vrijstaande jaren 70 woning in Zundert

De opdrachtgevers kochten recent een vrijstaande jaren 70 woning in Zundert. De woning had een gedateerde inrichting en de relatie met de grote tuin achter de woning was niet voelbaar vanuit de woonkamer. De vraag was om de woning uit te breiden met een strakke en moderne woonkeuken, maar wel het oorspronkelijk karakter en balkenplafond te bewaren. Het resultaat is een uitbreiding van de begane grond waardoor woonkamer, keuken en werkruimte naadloos in elkaar overvloeien. De gevel is voorzien van houten stroken als knipoog naar de schroten van de jaren 70. Hierdoor wordt de binnenkant naar buiten gekeerd. De toepassing van een lichtstraat over de gehele gevelbreedte zorgt binnen voor een bijzondere lichtval. Door het nieuwe volume te voorzien van een grote glaspui met minimale kozijndikte, wordt de achterliggende tuin optimaal betrokken bij de woning.

Projectteam
Olivier Vet architect, Roosendaal
Kevin Stoutjesdijk bouwkundig adviesbureau, Zundert
Uitvoering: project in ontwerpfase