Mechelen Boulevard Leeft! Herinrichting winkelstraat

sketch_m257_conceptsAls projectleider van het team Maxwan-Antea Group werkte Olivier aan het prijsvraag- en uitvoeringsontwerp van een van de meest ambiteuze winkelstraten van Vlaanderen. De nieuwe verbindingsas tussen Station en Grote Markt in Mechelen.

In 2012 selecteerde de stad Mechelen het prijsvraagontwerp voor uitvoering. In 2016 is de nieuwe as opgeleverd. De eerste fase omvatte onder meer 10.000 m2 winkelstraat, inrichting openbare ruimte, het terugbrengen van water in de binnenstad en aanzienlijke vergroening van de straten en pleinen.

bliq_maxwan_mechelen_vliet

Een heldere bestrating, hoog loopcomfort en brede voetgangerszones vormen een nieuw tapijt tussen stadscentrum en station. Met sterke betrokkenheid van de Mechelaars als gebruikers van deze winkelas werden de belangrijkste ingrediënten voor de inrichting samengesteld.

Als projectleider van het ontwerpteam lag de voornaamste uitdaging in het afwegen van ontwerp en randvoorwaarden.

Door middel van een constante dialoog met de stakeholders, bewoners en gemeente, werden de uitgangspunten van het ontwerp, collectieve belangen, en projectkosten bewaakt.
bliq_maxwan_mechelen__vijfhoekbliq_maxwan_mechelen_botermarktbliq_maxwan_mechelen_bruulbliq_maxwan_mechelen_groen

www.maxwan.com / www.anteagroup.be

In de zomer van 2014 is begonnen met de uitvoering van het bouwproces. De heropening van fase 1 heeft in 2015 plaatsgevonden. Onderstaande video van Stijn Swinnen @ anendel geeft een beeld van een stukje uitvoering.

gazet_van _antwerpen_bruul_mechelen